• Green Hearts gedragsregels

  Wees trots dat je bij de Green Hearts speelt en straal dit uit. Blijf altijd positief en toon teamgeest. Samen winnen is leuk, verliezen doe je samen met je team.

  Respecteer je coach, trainer, tegenstander en de scheidsrechter. Maak geen aanmerkingen op de begeleiding en/of scheidsrechters. Probeer altijd het goede voorbeeld te geven.

  De materialen, het veld en het clubhuis is eigendom van de Green Hearts. Ga ermee om alsof het van jezelf is. Na de training en thuiswedstrijden wordt het materiaal gezamenlijk opgeruimd.

  Help mee het veld schoon te houden en ruim je rommel op. Natuurlijk blijft er wel eens wat liggen.
  Dus, zwerfafval raap je even op en gooi je in de afvalbak, loop er niet met een boog omheen.

  Voor een wedstrijd kleed je je in het wedstrijdtenue van Green Hearts. Het T-shirt en overshirt worden in de broek gedragen. Om de broek draagt iedereen een groene riem en de Green Hearts cap wordt op de juiste wijze gedragen .

  Zorg dat je op tijd bent voor elke training. Voor elke training geldt dat je je ruim van te voren bij de coach/trainer afmeldt. Je benadeelt je team als je niet komt opdagen voor een training. Gedurende de training ben je als speler alleen met de training bezig en volg je de aanwijzingen van de coach/trainer op.

  Bij thuiswedstrijden zorg dat je een uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig bent. Het openen van het clubhuis en veldvoorbereidingen doen we met elkaar zodat we op tijd kunnen beginnen met de warming up. Na thuiswedstrijden wordt gezamenlijk opgeruimd en verlaat je met je team het veld. Niemand vertrekt (eerder) zonder toestemming van de coach/trainer. Verzameltijden bij uitwedstrijden gaat in overleg en is afhankelijk van de locatie van de tegenstander. Ook voor elke wedstrijd geldt dat je je ruim van te voren bij je coach afmeldt. Je benadeelt je team als je niet komt opdagen voor een wedstrijd. Wegblijven zonder goed excuus betekent het beschikbaar stellen van je plaats! Kort voor het begin van de wedstrijd krijg je gelegenheid om nog iets te eten en te drinken. Daarna kun je niet meer naar de kantine om iets te halen!

  Gedurende de wedstrijd ben je als speler alleen met de wedstrijd bezig. Leer van spelsituaties en kijk op de line-up zodat je weet wanneer je aan slag bent. Tijdens de wedstrijd zijn de knuppels in de knuppelzak aan het hek. Ben je niet aan slag, dan zit je rustig in de dug-out op de bank en moedig je je team aan. Alleen degene die mag inslaan bevindt zich naast de dug-out.

  Dug-out behoort tot de spelers. Behalve vrijwilliger die tijdens de wedstrijd een functie hebben, zijn er geen ouders/supporters in de dug-out. Natuurlijk wordt de dug-out na de wedstrijd netjes achter gelaten!

  Aan de ouders het verzoek om tijdens de wedstrijd niet onnodig de aandacht van de spelers, coaches, scoorders en scheidsrechters te vragen. Je hebt tijdens de wedstrijd alleen met je teamgenoten contact, niet met anderen. Bij de training en wedstrijden letten we streng op veiligheid en sportief gedrag. Logisch natuurlijk want we spelen het spel omdat we honkballen leuk vinden.

  Teleurstellingen verwerken is onderdeel van het spel en het is logisch dat je soms je emoties laat zien. Vloeken en schelden tegen je teamgenoten of tegenstander wordt niet getolereerd en er wordt niet gegooid met materiaal.

  Als je je niet houdt aan bovenstaande regels, geven we een waarschuwing. Deze terechtwijzing wordt genoteerd. Bij 3 waarschuwingen betekent dit geen selectie voor de eerst volgende wedstrijd en nemen we contact op met je ouders om hen op de hoogte te brengen. Natuurlijk hoeft het allemaal zover nooit te komen, omdat we erop vertrouwen dat iedereen de gedragsregels naleeft.

  Honkbal is stoer en vooral ontzettend leuk. Neem daarom altijd je goede humeur mee. Met elkaar maken we er een gezellige dag van!

  Wij zouden het enorm op prijs stellen als de ouders deze gedragsregels met hun kind bespreekt.

  Met vriendelijke groet, de coach en de trainer.