• Persbericht

  27 juni 2017

  Honk- en softbalvereniging Green Hearts wil naar Woerden

  Honk- en softbalvereniging Green Hearts, momenteel gevestigd in Linschoten, heeft de grote wens om te verhuizen naar Woerden. Green Hearts wil zich graag vestigen op sportpark Cromwijck waar zij gebruik willen gaan maken van de bestaande velden waar ook voetbalvereniging VEP en Woerdense Korfbal Vereniging Reflex sporten. Voor Woerden zou dit nieuw sportaanbod betekenen. De verenigingen en de gemeente zijn in overleg over deze samenwerking.

  Al enige tijd bestaat bij honk- en softbalvereniging Green Hearts de behoefte aan een meer centrale ligging. De vereniging verwacht hierdoor meer mensen te kunnen interesseren voor de sport en zo het ledenbestand te kunnen verdubbelen.

  Verkenning

  Sinds eind 2015 vinden er verkennende gesprekken plaats tussen de besturen van Green Hearts, VEP, Reflex en gemeente Woerden. Doel is een mogelijke samenwerking te verkennen en te komen tot gezamenlijk gebruik van de sportterreinen van VEP en Reflex.

  Green Hearts

  Partijen overleggen over de aanleg van een gravelveld (infield, het veld binnen de honken) voor honk- en softbal op een deel van het veld waar korfbalvereniging Reflex nu ook gebruik van maakt. Het naastgelegen voetbalveld van VEP zou dan het outfield (het veld buiten de honken) voor honk- en softbal worden.

  Annet van der Woude, voorzitter honk- en softbalvereniging Green Hearts: "Green Hearts wil zelf de investering doen voor de aanleg van een nieuw gravel infield in Woerden. We hebben een sponsor gevonden die voor ons garant wil staan. Met verschillende fondsen en sponsoracties kunnen we straks dit veld financieren."

  Honk- en softbalvereniging Green Hearts bestaat ruim 25 jaar en telt 55 leden. Vanuit maatschappelijk oogpunt wil de vereniging zoveel mogelijk kinderen laten sporten. Maar ook ouderen kunnen bij de vereniging terecht. Ook wil Green Hearts graag het G-honkbal gaan introduceren: honk- en softbal voor kinderen en volwassenen met een beperking. Omdat er bij honkbal weinig tot geen fysiek contact is, is deze sport bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking.

  VEP

  Voetbalvereniging VEP staat open voor de samenwerking en wacht op de aanleg van een tweede kunstgrasveld. De investering hiervoor is opgenomen in de begroting van 2018, die wel nog dit najaar door de gemeenteraad moet worden vastgesteld. Het bestuur van voetbalvereniging VEP: "Het bestuur van VEP is enthousiast over de samenwerking met Green Hearts en Reflex en ziet de voordelen. VEP krijgt de beschikking over een tweede kunstgrasveld en daar is VEP blij mee. Dit tweede kunstgrasveld zorgt ervoor dat VEP gedurende het gehele seizoen kan beschikken over drie volwaardige trainings- en wedstrijdvelden. Het veld dat gedeeld gaat worden met Green Hearts wordt, net als het hoofdveld, dan alleen nog gebruikt voor wedstrijden in het weekend. Daar Green Hearts en VEP niet op dezelfde tijden gebruik maken van het gedeelde veld is dat voor beide verenigingen gunstig. Met deze nieuwe veldcapaciteit kan VEP weer jaren vooruit. VEP ziet uit naar de samenwerking op het sportpark!"

  Zomer 2018

  Als de gemeenteraad de begroting voor 2018 vaststelt, dan zou de aanleg van het kunstgrasveld bij VEP in de zomer van 2018 kunnen plaatsvinden. Ook de aanleg van het gravel veld voor Green Hearts zou dan kunnen gebeuren.

  Reflex

  Marianne Muit, voorzitter korfbalvereniging Reflex: "Als Reflex werken we graag samen met Green Hearts. Het veld dat wij nu gebruiken voor korfbal, zou dan straks ook benut gaan worden voor honk- en softbal. Qua planning past dit allemaal prima. Green Hearts wil gebruik gaan maken van het veld op de dagen dat het niet door ons benut wordt. We zien het ook als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de faciliteiten te delen. De Runnersclub en Frisbee Woerden maken al gebruik van onze accommodatie, en straks mogelijk dus ook Green Hearts. Over de exacte afspraken moeten we nog nader met elkaar in overleg. Voor Reflex blijft er ruimte om te groeien. De afgelopen twee jaar is ons ledenbestand verdubbeld. Hopelijk is er voor ons in de toekomst ook een overstap naar kunstgras mogelijk."

  Aanwinst

  Margot Stolk, wethouder sport: "De komst van Green Hearts verruimt ons sportaanbod en zou daarom een aanwinst zijn voor gemeente Woerden. Multifunctioneel gebruik van de voorzieningen die Woerden biedt, juichen wij toe. Ik ben blij dat de intentie er is bij de betrokken verenigingen om tot een goede samenwerking te komen. Het is nu tijd voor de volgende (honk)slag."